Article

Success story : Welivechat x Toyota Gégo

Post by
Jordan Tavares
Logo van autogarage Toyota Gego

Meer dan 500 leads en een conversiepercentage van bijna 70%. Geen droom, het is werkelijkheid.

Sinds 2020 is Welivechat een essentiële partner van Toyota Gégo en Lexus Namen, waardoor de klantervaring aanzienlijk is verbeterd en de verkoop is gestegen. Zoals Victor Gégo, Marketing Manager van de dealers, benadrukt: "De implementatie van de online chat maakt het mogelijk om altijd dicht bij onze klanten te blijven en onze zichtbaarheid te vergroten."

Victor Gégo, Hoofd Marketing en 3e generatie van de familie

De eerste uitdaging was aanzienlijk, zoals Victor Gégo uitlegt: "We waren beperkt in onze interacties met klanten buiten kantooruren en de informatie over de beschikbaarheid van onze gebruikte/voorraadvoertuigen was niet duidelijk of in realtime. Bovendien worden mensen snel ontmoedigd door het idee dat ze moeten bellen. Bovendien zijn onze showrooms meestal 's avonds of op zondag gesloten. We hebben altijd het hoogste serviceniveau voor onze klanten willen handhaven, zowel online als in de dealer." De oplossing was om Welivechat te integreren en hun agenten 7/7 van 9 tot 22 uur beschikbaar te stellen.

Door de chat aan te passen aan het imago van Toyota Gégo en Lexus Namen - een familie- en authentiek bedrijf - konden de dealerbedrijven dankzij Welivechat dicht bij hun klanten blijven staan. "De chat is een verlengstuk van onze service, authentiek en menselijk, wat in grote mate heeft bijgedragen aan ons succes," voegt Victor Gégo toe.

Verkoop...

De impact van Welivechat is onmiskenbaar. "Onze verkopers zijn erg blij met de kwaliteit van de leads die door de chat worden gegenereerd, waardoor we klanten kunnen pre-kwalificeren. We hebben de verkoop van onze voertuigen zien toenemen en onze conversie van de leads die Welivechat oplevert is bijna 70%," zegt Victor Gégo. "Door antwoord te geven op soms zeer specifieke problemen, stellen we de klant gerust en weten we ze definitief aan ons te binden. Een klant - nu loyaal aan onze groep - vroeg via livechat of haar Yaris nog in Brussel kon komen. Haar gebruikelijke garage was daar en ze had een servicebeurt nodig. Vanwege de lage emissiezones kon ze daar niet meer terecht, maar de Welivechat-agent nodigde de dame slim uit om naar ons te komen voor haar servicebeurt. Sindsdien reist ze naar Namen voor onze snelle en kwalitatieve service, mede dankzij de livechat."

... en naverkoop

"Welivechat heeft ook onze after-sales service verbeterd door complexe vragen van klanten te beantwoorden, met name over hybride technologie. Het is een onmisbaar hulpmiddel om onze medewerkers te ondersteunen. Onze werkplaatsen zijn enorm ontlast wat betreft inkomende telefoontjes, omdat de meeste klanten toch al naar onze website gaan om ons telefoonnummer te vinden. Ze aarzelen niet om het direct in de chat te bespreken, in plaats van te bellen. Het stelt onze teams in staat om de situatie en het verzoek van de klant te begrijpen, zich van tevoren te informeren en zo snel mogelijk terug te bellen, bevestigt Victor Gégo.

"Door de extra verkopen, de gegenereerde after-sales afspraken en de toename in verkeer op de site te combineren, betaalt de tool zichzelf grotendeels terug. In combinatie met geoptimaliseerde natuurlijke verwijzingen zijn de resultaten ongelooflijk." - Victor Gégo

Drie jaar na de start van deze samenwerking zijn de dealerbedrijven van Gégo ervan overtuigd dat digitalisering de toekomst van de auto-industrie is. "Het soort tools zoals Welivechat dat biedt, is niet alleen vandaag nodig, maar zal morgen verplicht zijn." Een toekomst waarop het Gégoteam perfect is voorbereid, mede dankzij de vruchtbare samenwerking met Welivechat. Dit partnerschap lijkt niet snel ten einde te komen.